Кисело зеле с патешки маншони и ориз

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126366435247
14/01/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 318
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 голяма зелка
  • патешки маншони - 1 кг.
  • ориз - 4 - 5 супени лъжици
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 - 2 чаени лъжички или повече на вкус
  • олио - колкото е необходимо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре патешките маншони, подсушаваме и запържваме в олио.

Киселото зеле нарязваме ситно. Половината слагаме в тенджера. Подреждаме върху зелето запържените патешки маншони и ориз и отгоре слагаме другото нарязано зеле.

Добавяме черен пипер, олиото от пържене на маншоните и дафинови листа.

Наливаме вода да се покрие зелето или смесени вода и зелев сок според вкуса, ръсваме червен пипер и варим до омекване на зелето без да разбъркваме.

Варим до готовност, като при необходимост по време на варенето може да доливаме топла вода.

Готовото зеле може да запечем кратко във фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Георгиева
Харесвам патешкото месо но не го комбинирам със дафинов лист.
0
0