Начин на приготвяне
Първо активирах маята в 100 мл. топло мляко с 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Разбих яйцата с останалото мляко и олио. Прибавих сместа към пресятото брашно и после маята.
Замесих средно твърдо тесто. Оставих го да втаса на топло, покрито с кърпа. Вече втасало разделих тестото на 2 топки като едната е по-голяма.
От по-голямата топка разточих 4 обли кори по 350 гр. Намазах с масло/без последната/ и подредих една върху друга. Разрязват се на 12 триъгълника, като се започва от центъра но до края на кръга трябва да остане 2 см. неразрязана част.
През 1 се цепват по средата, неразрязаните се промушват от долу на горе а цепнатите се промушва върхът им от долу на горе за да се получи листенцето.
Под листенцата които са средата на питата поставих руло, което разточих от малката топка тесто. Кората му я намазах с масло, поръсих със сирене и завих на охлюв.
Повдигнах листенцата за да поставя рулото в центъра и после ги подредих над него. В центъра сложих розичка от оставено около орех тесто за декорация.
Оставих питката да втаса на топло и после изпекох на 160 градуса.