Начин на приготвяне
Запържвате си каймата със зехтина и я оставяте да изстине. Замесвате меко гладко тесто и го оставяте да втаса. Делите на две топки и точите кори с дебелина около 1-2 мм.
С чайна чаша изрязвате кръгове. във всяко кръгче слагате по малко от каймата и го сгъвате на две, после на още две и прищипвате в единия край. Редите в намазнена тавичка от вън на вътре. Оставате да се отпуснат 10 минутки и слагате в умерена фурна 170-180 градуса. Печете до златисто.
При мен тавичката едната ми беше голяма, а другата малка за това запълних малката по описания начин, а със тестото което остана направих нещо като торбичка и я напълних с останалата кайма засуках и след това я обънах със събрания край надолу в тавичката.
С нож съвсем леко загатнах разрязване на звезда в центъра и и то докато се пече се отвори съвсем мъничко за разкош. Може да погледнете снимката.