Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта, прибавете есенциите и сипете в хлебопекарната.
Пресейте брашното и изсипете, отгоре поръсете и сухата мая. Пуснете на програма за месене. Разтопете маслото и маста, прибавете към тях и олиото.
Когато започне хлебопекарната да бърка енергично започнете да добавяте по малко от мазнината, докато се усвои всичката. Когато програмата свърши извадете тестото на намазнен плот и оформете козунаците.
Аз оформих един в голяма обла форма като направих 3 фитила, поръсих сушени накиснати плодове и оплетох на плитка. Сложете хартия за печене, намажете със олио и завийте плитката.
Оставете да втаса, след което намажете с разбит жълтък, поръсете с бадеми и захар. Печете в загрята фурна на 160 градуса.