Начин на приготвяне
Замесете меко тесто от брашното, бакпулвера, подправките и 250 г кисело мляко. Размесете и оставете да си почине.
Авокадото нарежете на малки кубченца, добавете сиренето, остатъка от киселото мляко, зехтин на вкус, пресования чесън и няколко капки лимонов сок. Разбъркайте и приберете в хладилника.
Разделете тестото на осем топки. Разточете всяка една върху леко набрашнена повърхност в овална форма, приблизително с дебелина 3 мм.
Поставете на грил тиган, предварително затоплен на висока температура.
В горещия тиган слагаме пърленките и печем от 3 до 4 минути от всяка страна, като набождаме периодично с вилица, за да не се надуват.
Топлите пърленки сервираме покрити с готовата смес.
Бързите пърленки с авокадо и фета са готови.
Коментари