Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Винен кебап със свинско месо

Винен кебап със свинско месо

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117613961
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3
"С хубаво вино, хубав кебап става са казали майсторите. И да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • лук - 2 глави
  • праз - 2 стръка
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - на вкус
  • дафинов лист - 1 лист
  • сол - на вкус
  • ориз - 1 ч.ч. сварен, с масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надребняваме месото, лука и праза. След това ги задушаваме в мазнина, докато поомекнат. Наливаме 1 ч.ч. вода и оставяме яденето да къкри на огъня, докато месото се посготви.

Добавят се брашното, разтворено в доматено пюре, виното. Поръсва се винения кебап с подправки и гозбата се оставя на огъня, докато се сготви напълно.

Свинският кебап се поднася към сварен ориз, смесен с масло. Аранжира се с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Petia Hristova
Petia Hristova
Много вкусен ми се получи!
11.02.2017 19:49
12