Гевреци

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
197
1k
218
634
3
16/01/2016
"Всеки иска да опита от нашите гевреци, но само на вас ще разкрием тайната как ги правим толкова вкусни "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 855
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавя се маста, млякото, разбито с амонячната сода, сокът и кората на лимона, ванилията и брашното със содата бикарбонат.

Всичко се смесва добре и се оставя да престои 2-3 часа.

Точи се кора с дебелина 1 см и се изрязват гевреци, които се мажат с разбито яйце, посипват се със захар или сусам и се нареждат в намазана с мас тава.

Пекат се в умерена фурна.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Асенова
Много са привлекателни на външен вид,а сигурно и вкусни?
1
1