Гевреци

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
197
552
256
3
16/01/2016
"Всеки иска да опита от нашите гевреци, но само на вас ще разкрием тайната как ги правим толкова вкусни "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 292
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавя се маста, млякото, разбито с амонячната сода, сокът и кората на лимона, ванилията и брашното със содата бикарбонат.

Всичко се смесва добре и се оставя да престои 2-3 часа.

Точи се кора с дебелина 1 см и се изрязват гевреци, които се мажат с разбито яйце, посипват се със захар или сусам и се нареждат в намазана с мас тава.

Пекат се в умерена фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Асенова
Много са привлекателни на външен вид,а сигурно и вкусни?
1
1