Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Манджи»Манджа с цвекло и пастърма

Манджа с цвекло и пастърма

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Манджа с цвекло и пастърма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
250 мин.
Общо
280 мин.
Порции
1 тенджера

Необходими Продукти

  • боб - 200 гр.
  • цвекло - 1 малко
  • картофи - 3 - 4
  • пастърма - 100 гр.
  • олио
  • масло
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджера се вари боба за около 30 мин. Изцежда се, изплаква се и се поставя в по-голяма тенджера.

Цвеклото се дроби на дребно и се добавя към боба, също и пастърмата, малко сол. Варят се около 2-3 часа.

После се режат картофите на кубчета и се добавят към манджата, добавя се черен пипер и дафинов лист на вкус. Вари се още около 30 мин.

В тиган се слага олио, колкото да покрие дъното, малко масло и 1 глава лук да се запържат леко. Добавят се 2 с. л. червен пипер и 2 с. л. брашно и също се запържват леко.

Запръжката се изсипва бавно в тенджерата като постепенно се разбърква. Оставя се да ври още 20 мин.

Вдигнете от огъня и поръсете с малко сух магданоз.

Манджата е готова за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Идеална манджа за студените зимни дни!
17.01.2016 12:12