Начин на приготвяне
В малка тенджера се вари боба за около 30 мин. Изцежда се, изплаква се и се поставя в по-голяма тенджера.
Цвеклото се дроби на дребно и се добавя към боба, също и пастърмата, малко сол. Варят се около 2-3 часа.
После се режат картофите на кубчета и се добавят към манджата, добавя се черен пипер и дафинов лист на вкус. Вари се още около 30 мин.
В тиган се слага олио, колкото да покрие дъното, малко масло и 1 глава лук да се запържат леко. Добавят се 2 с. л. червен пипер и 2 с. л. брашно и също се запържват леко.
Запръжката се изсипва бавно в тенджерата като постепенно се разбърква. Оставя се да ври още 20 мин.
Вдигнете от огъня и поръсете с малко сух магданоз.
Манджата е готова за сервиране.
Коментари