Кускус с пиле и зеленчуци

17/01/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо701
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се сварява с малко сол и бульонът се прецежда.

Кускусът се приготвя в съотношение една част кускус и две части булон, като се изсипва в горещия бульон и се оставя да набъбне, без бъркане.

След това малко по малко се добавя маргарин и се бърка, така че да се отделят зрънцата едно от друго.

В тиган се задушават две зелени чушки, два моркова и половин глава лук, добавя се малко къри и съвсем малко от бульона, задушава се 5 минути.

В друг съд се задушава нарязаното на късчета пилешко, прибавя се къри, малко бяло вино и бульон, две-три капки Табаско, чер пипер, ври около 5 минути.

Сервира се от кускуса, пилето и зеленчуците.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар