Кисело зеле без претакане

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
232
1k
673
1k
1
17/01/2016
"Обзалагаме се, че пак ще стане божествено вкусно и без да го претаквате"
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо143 324
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • зеле - 8 бр. средна големина
  • морска сол - 600 гр.
  • вода - 18 л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В бидон от 30 литра се нареждат измитите и нарязани на четири зелки.Налива се водата до горе.

Поставя се върху горните зелки голяма плитка чиния наопаки и се изсипва солта отгоре. Затваря се плътно с капака.

След 25 дни без преди това да сте отваряли капака, зелето вече е готово за консумация.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Виктория Бурова
Ок е
0
0
Виктор Пашов
Виктор Пашов
28.12.2017 22:12
Не може без претакане.То си е ритуал, особено ако бидона със зелето е близо до бурето.
Виктор
3
0
Емилия Иванова
Когато забравя да го претакам и моето зеле така си се получава, на собствен ход :)
8
0