Начин на приготвяне
Омесва се меко тесто.
След като втаса от цялото тесто се отделя една част около 250 г за центъра на питата а от голямата част се разточва обла кора колкото тавата 35 см.
Поставя се една купичка за център за да се отбележи, после и една чиния пак да се отбележи. Пространството между отбелязана купичка и чиния се маже с доматено пюре, слагат се нарязани на ситно всички меса и зеленчуци.
Центърът, който е от отбелязаната купичка се разрязва на 8 и така се образуват 8 триъгълника. Хваща се един и се обръща назад и съответно под питата. Така се процедира със всички триъгълници.
От отделеното малко тесто се разточват 4 малки обли кори, намазват се с доматено пюре и пак колбас и зеленчук. Взима се една прегъва се на 2 и се свива като се стиска за да не се разтваря. И така с останалите. Подреждат се по средата и се получава цвете.
Питата се оставя да втаса, маже се с жълтък поръсва се с сусам и се пече на 170 градуса.
Коментари