Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Френска пилешка супа с печурки и яйца

Френска пилешка супа с печурки и яйца

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Френска пилешка супа с печурки и яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • дафинов лист - 1 бр.
  • карамфилче - 1 бр.
  • сол - 3 щипки
  • магданоз - 1 стрък
  • печурки - 200 г
  • масло - 3 ч.л.
  • за яйчената смес
  • яйца - 3 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • бял пипер - 1/4 ч.л. млян
  • сол - 1 щипка
  • магданоз - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива. Лукът се обелва и в него се мушка карамфилчето. Прави се разрез в лука и в него се слага дафиновият лист.

Пилето се сварява на слаб огън 90 минути със солта, лука и 1 стрък магданоз. Вади се, обезкостява се и месото се нарязва и се връща в бульона.

Гъбите се нарязват на филийки и се запържват в маслото до златисто. Приготвя се яйчената смес, като яйцата се разбиват и се смесват с белия пипер и солта. Добавя се ситно нарязаният магданоз.

Две огнеупорни чаши се намазват със зехтин. Яйчената смес се разпределя в чашите, покрива се добре с фолио и се загрява на водна баня за 20 минути, докато не се втвърди.

Гъбите се добавят в супата и тя се загрява за 5 минути, без да кипва. Сваля се от котлона и се разпределя в чинии или купички. Във всяка порция се добавят нарязаната на парченца яйчена смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: