Начин на приготвяне
Пилето се измива. Лукът се обелва и в него се мушка карамфилчето. Прави се разрез в лука и в него се слага дафиновият лист.
Пилето се сварява на слаб огън 90 минути със солта, лука и 1 стрък магданоз. Вади се, обезкостява се и месото се нарязва и се връща в бульона.
Гъбите се нарязват на филийки и се запържват в маслото до златисто. Приготвя се яйчената смес, като яйцата се разбиват и се смесват с белия пипер и солта. Добавя се ситно нарязаният магданоз.
Две огнеупорни чаши се намазват със зехтин. Яйчената смес се разпределя в чашите, покрива се добре с фолио и се загрява на водна баня за 20 минути, докато не се втвърди.
Гъбите се добавят в супата и тя се загрява за 5 минути, без да кипва. Сваля се от котлона и се разпределя в чинии или купички. Във всяка порция се добавят нарязаната на парченца яйчена смес.