Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват на пухкав крем. Прибавете захарта и продължете да разбивате. Добавете олиото, млякото и накрая брашното. Разбъркайте внимателно с шпатула.
Във форма /24см/ застелете хартия за печене. Изсипете сместа и печете на 180градуса за около 20 минути. Оставете блата да се охлади.
Единият желатин се накисва в малко студена вода, докато набъбне. В купа смесете компота и ликьора. Към тях прибавете разтопения на водна баня желатин.
В тавичка, застлана със свежо фолио, изсипете смета и оставете в хладилника да се желира.
Сметаната се разбива с пудрата захар. Към нея прибавете аериранта крема, разтопения шоколад и желатина (2 бр.), приготвени според указанието. Разбъркайте добре.
Изсипете 1/4 от сместа в застлана със свежо фолио купа (24 см). Поръсете с част от плодовете и нарязаното на кубчета ментово желе. Сипете пак от крема, пак плодове и желе и т.н., като завършите с крем.
Поставете купата в хладилника за 5-6часа. Блатът се поставя в подходящ поднос. Намажете го със сладко и върху него обърнете желирания крем от купата.
Украсете чийзкейка с разбитата сметана.
Плодовият чийзкейк Ментова свежест е готов.