Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Плодов чийзкейк Ментова свежест

Плодов чийзкейк Ментова свежест

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Плодов чийзкейк Ментова свежест2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10
"Плодов чийзкейк с нежен вкус и красив външен вид"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • за пълнежа
  • крема сирене - 300 г аерирана млечна крема
  • сметана - 500 мл
  • бял шоколад - 100 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • желатин - 3 бр. (по 10 г)
  • плодове - 250 г/малини, къпини, ягоди
  • сладко от ягоди - 2 - 3 с.л. или малини
  • сок от компот - 200 мл/от бели череши или круши/
  • ментов ликьор - 50 мл
  • за декорация
  • сметана - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват на пухкав крем. Прибавете захарта и продължете да разбивате. Добавете олиото, млякото и накрая брашното. Разбъркайте внимателно с шпатула.

Във форма /24см/ застелете хартия за печене. Изсипете сместа и печете на 180градуса за около 20 минути. Оставете блата да се охлади.

Единият желатин се накисва в малко студена вода, докато набъбне. В купа смесете компота и ликьора. Към тях прибавете разтопения на водна баня желатин.

В тавичка, застлана със свежо фолио, изсипете смета и оставете в хладилника да се желира.

Сметаната се разбива с пудрата захар. Към нея прибавете аериранта крема, разтопения шоколад и желатина (2 бр.), приготвени според указанието. Разбъркайте добре.

Изсипете 1/4 от сместа в застлана със свежо фолио купа (24 см). Поръсете с част от плодовете и нарязаното на кубчета ментово желе. Сипете пак от крема, пак плодове и желе и т.н., като завършите с крем.

Поставете купата в хладилника за 5-6часа. Блатът се поставя в подходящ поднос. Намажете го със сладко и върху него обърнете желирания крем от купата.

Украсете чийзкейка с разбитата сметана.

Плодовият чийзкейк Ментова свежест е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: