Кекс с компот от праскови

18/01/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 971
  • Преглеждания за месеца258
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • компот - 1 буркан
  • яйца - 6 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • олио - 6 супени лъжици
  • вода - 6 супени лъжици
  • захар - 1 ч.чаша
  • брашно - 2 1/2 ч.чаши
  • маргарин - за намазване на формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата и захарта. След като удвоят обема си добавяме бакпулвера, водата и олиото. Разбиват се отново и се добавя брашното.

На дъното на намазаната форма се нареждат симетрично плодовете (отцедени) и се пече на 180 С.

След като изстине се слага в поднос и се полива със сока от компота.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ваня Благоева
Супер е, изглежда много вкусен, с други плодово предполагам пак ще стане!? :)
0
0
Ирина Андреева Jolie
Рецептата е супер,само в заглавието да се поправи грешката :)
0
0