Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Класически пържени кюфтета

Класически пържени кюфтета

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Класически пържени кюфтета
Снимка: Мария Божилова
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Класически пържени кюфтета, които по традиция се поднасят с лютеница и бобена салата, с картофена или зелена салата"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г, смес
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр
  • стар хляб - 2 филийки
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се каймата, като хляба се накисва с топла вода, изцежда се и се натрошава в каймата.

Каймата, която е омесена с продуктите, трябва да престои 1-2 часа в хладилник, след което се оформят кюфтета и се овалват в брашно.

След като престоят 10 мин оваляни, се пържат вкусните кюфтета в сгорещено олио.

Класически пържени кюфтета, които по традиция се поднасят с лютеница и бобена салата или с класическата картофена салата :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Класика!!!
21.02.2024 19:16
Анонимен
Анонимен
Като човек който не готви често защо някойи рецепти отказват да дадът грамаж на важни добавки и продукти като например сол. Не е лие хубаво да останем с приблизетлна идеа за колко трябва да влезне в сместа?
30.12.2023 19:17
3
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Няма грамажи на подправките. Исках да видя, колко грама черен пипер се слага по стандарт на килограм кайма, но тук всичко е оставено на интуицията.
21.08.2023 18:56
4
2
1
Покажи всички подкоментари
Юстиниян Ясенов
Юстиниян Ясенов
Станаха супер . Нямах пресен лук за съжаление , но пак станаха . Не ги пържих правих на air fryer за 22 мин на 200 ° ( 15 мин. от едната страна и 7 минути от другата ) Разбира се не ги поръсих брашно за fryera няма нужда .
02.08.2023 19:47
10
1
Мирела
Мирела
Ммм вкусотия!
13.12.2021 21:24
2
1
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Преди да ги изпържа ги овалвам в брашно. Така стават по-хрупкави.
02.04.2016 11:00
7
1