Супа топчета по градинарски

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
211
29
1
19/01/2016
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 212
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме вода около 2-3 литра да заври, след което добавяме кубчетата бульони.

През това време нарязваме лука на ситно, морковите и чушката, пащърнака или целината. Добавяме гъбите и нарязаните на малки кубчета картофи. Овкусяваме с черен пипер и добавяме олиото.

Когато картофът и морковът омекнат, прибавяме ориза, фидето и направените от каймата топчета (можете да сложите малко суров ориз и подправки в каймата за по-добър вкус).

Оставяме да поври 20-30 минути, изчакваме още малко и приготвяме топла застройка от разбито яйце с оцет и лимонов сок, като разреждаме по малко със супата. Изключваме котлона, прибавяме нарязан магданоз и сервираме.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Лидия - Гери
Лидия - Гери
19.01.2016 11:38
И аз я приготвям с ориз и картофи, не слагам фиде.
0
0
Марина
Марина
19.01.2016 10:44
И аз я харесвам супата с ориз и картофи. Така ми става по-гъста :)
0
0