Постен ябълков сладкиш

IvankaIvanka
Новак
13
92
04/06/2011
"Има сладкиши, които може да похапвате дори по време на пости Това ни кара да вярваме, че има и РАЙ "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо101 170
  • Преглеждания за месеца324
  • Преглеждания за седмицата115
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и настъргват. Посипват се със захарта и се оставят да престоят 1 час.

След това се прибавят и останалите продукти и сместа се разбърква добре. Пече се във фурна на 180 градуса около 30 минути.

Отгоре по желание може да се поръси с пудра захар. Добър апетит!

Силиконова шпатула за кексове, сладкиши - 25 см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконова шпатула за кексове, сладкиши - 25 см.
9.00 лв.
Виж ››

За майсторите сладкари - силиконова шпатула, с която нанасянето на крем или глазура ще е лесно като детска игра

Рейтинг

5 15
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#186791
Аз сложих половин ч.ч. захар и половин-мед, както и наполовина мазнина. Също така пекох двойно по-дълго време, защото оставаше сурово в средата. Заради меда ли е, или ябълковите печева по принцип остават по-теклави?
2
0
Теодора
Теодора
12.12.2014 18:21
Страхотен сладкиш!!! Аз добавям и есенция от ром и лимонова кора :)
0
0
Мая
Мая
13.07.2013 17:48
Половината от количеството мазнина може да замените с ябълково пюре,което се продава в магазините.А за тези ,които като мен не понасят канела настъргана кора от лимон или портокал са чудесна ароматизираща и освежаваща добавка
8
1