Лучен сос с грис

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Лучен сос с грис2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • доматено пюре - 4 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • грис - 2 с.л.
  • бульон - 2 ч.ч. телешки от кубче
  • червено вино - 4 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 3 глави
  • зехтин - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грисът се запържва в зехтина до златисто кафяво, добавя се доматеното пюре и след това се разрежда по малко с бульона. Морковите се настъргват.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва, добавя се към сместа с гриса, добавят се морковите и всичко се оставя да се вари 30 минути на слаб огън.

Добавя се виното, солта и сосът се прецежда през сито.

Накрая се добавя маслото и сосът се сервира към месни и вегетариански кюфтета и крокети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Не съм правила подобен сос. Рецептата не е лоша.
15.05.2016 13:53