Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Суши»Суши сашими

Суши сашими

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Суши сашими2 / 2
20/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Кой е готов за майсторски клас по азиатска кухня?"

Необходими Продукти

  • риба тон - 300 г филе
  • пъстърва - 300 г филе
  • сьомга - 300 г филе
  • уасаби - 2 ч.л.
  • соев сос - 120 мл
  • ряпа - 1 бр. японска дайкон
  • джинджифил - 4 парчета маринован
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата трябва да е много прясна, за да не се получат храносмилателни проблеми.

Филетата се нарязват с много остър нож на продълговати парчета с дебелина половин сантиметър. Трябва да се използва много остър нож, за да бъдат парчетата равни и еднакви.

Ряпата дайкон се обелва и се нарязва на тънки резени.

В 4 чинии за суши се слага подложка от кръгчета ряпа дайкон, като върху всяко кръгче се нареждат по пет резена от всеки вид риба.

До тях се слага малко уасаби и маринован джинджифил. Сервира се със соев сос.

Суши сашими се консумира с пръчици за хранене, като всяко парченце се топва в смес от соев сос с уасаби, а след изяждането на всеки вид риба се хапва от ряпата дайкон и от маринования джинджифил.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: