Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Пролетен венец

Пролетен венец

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пролетен венец
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Оплетете поне един такъв венец, за да отбележите най-хубавият от всички сезони и да поханете вкусно"

Необходими Продукти

  • тесто - 400 г/готово
  • зелен лук - 1 стрък
  • спанак - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и спанакът се задушават в малко олио. Добавете разбитите яйца и разбъркайте добре.

Добавете нарязания на кубчета кашкавал. Посолете и поръсете с черен пипер.

Свалете плънката от котлона и оставете да се охлади.

Разточете тестото на кръгла кора, голяма, колкото тавата, в която ще печете. По края на кората разпределете равномерно плънката.

Нарежете на 8 триъгълника от вътрешната страна до плънката. Взимате върха на всеки триъгълник и го обръщате върху плънката.

Печете погачата на 200 градуса около 35 минути.

Пролетният венец е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: