Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушени тиквички с галета

Задушени тиквички с галета

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289512051
Задушени тиквички с галета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 кг
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 3 бр.
  • краве масло - 150 г
  • галета - 80 г
  • копър (нарязан на ситно)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се изчистват от кората и се разрязват на няколко неголеми части.

Морковите се нарязват на кубчета и се задушават в половината краве масло и малко вода, докато полуомекнат.

След това се прибавят тиквичките и задушаването продължава още 10-15 минути, след което се прибавят и нарязаните домати, копърът и солта.

Ястието се оставя на слаб огън още 10-15 минути да ври. След това се сваля от котлона и се поръсва с галета, която се изпържва в останалото краве масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: