Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата и прибавяме захарта, солта, прясното мляко, водата и заквасената сметана. Разбъркваме добре и слагаме брашното. Отново бъркаме-сместа трябва да бъде средна по гъстота.
Палачинките изпичаме на слаб огън, като предварително сме намаслили тигана. Готовите палачинки отделяме настрани и започваме подготовката на плънката.
Нарязваме праза на шайби и го запържваме в маслото. След това прибавяме гъбите, нарязаното на много малки парченца месо и разбъркваме добре. Добавяме ориза, сметаната, скълцаните чесън и подправки.
Добавяме бульона и 2 чаени чаши вода. Овкусяваме с черен пипер и кимион на вкус. Оставяме плънката да се готви на тих огън, докато оризът поомекне.
Намасляваме подходящ съд. В средата на всяка палачинка поставяме от готовата смес, парченце топено сирене и завиваме, така че да се получи сарма. Поставяме всички готови сарми и ги поръсваме с настърган кашкавал. Печем в предварително загрята фурна около 30 минути на 180-200 градуса.
Коментари