Супа от свински дроб

Супа от свински дроб2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Дроб чорба - гледай как се прави - ами така се прави, приятели"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 400 г свински
  • лук - 1 бр.
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • черен пипер - на вкус
  • къри - на вкус
  • сол - на вкус
  • ориз - 1 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 1 с.л. за застройка
  • целина - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре свинския дроб, нарязваме го на парчета, заливаме с вода и варим за няколко минути. Изливаме водата, измиваме добре и запържваме в олиото и маслото заедно с нарязан на ситно лук.

Овкусяваме с черен пипер, къри и сол на вкус. Прибавяме червен пипер и чаена лъжичка брашно. Наливаме топла вода (литър или повече), слагаме да заври, без да похлупваме с капак и когато заври, прибавяме ориза.

Варим до готовност на всички продукти. Поръсваме супата с целина. Правим застройка от разбита в малко вода заквасена сметана, която внимателно наливаме в супата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Никога не съм приготвяла такава супа.Благодаря за идеята,ще я пробвам. :)
22.01.2016 10:29
1