Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Супа с праз, свински дроб, картофки и фиде

Супа с праз, свински дроб, картофки и фиде

Супа с праз, свински дроб, картофки и фиде
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Признайте си, че не бяхте опитвали такава супа досега"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 400 - 500 г
  • праз - 1 стрък
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • фиде - 2 - 3 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л. краве
  • черен пипер
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • магданоз - пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре свинският дроб. Нарязваме на парченца. Заливаме с вода и варим 1-2 минути. Изливаме водата и отцеждаме. Праза почистваме, измиваме и нарязваме на ситно. Картофите белим и нарязваме на кубчета.

В олио и краве масло слагаме парченцата свински дроб. Прибавяме и нарязаният на ситно праз. Наливаме вода и задушаваме, докато останат на мазнина. Тогава прибавяме картофките, ръсваме черен пипер, разбъркваме и наливаме топла вода ( 1 и 1/2 л ) .

Прибавяме и пилешки бульон. Варим супата, докато всички продукти се сварят. Прибавяме във врящата супа фиде, 2-3 с.л. или повече на вкус.

Ръсваме нарязан пресен магданоз. Опитваме за сол и посоляваме при необходимост. Застройваме супата с топло прясно мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: