Начин на приготвяне
Филето се нарязва на кубчета със страна 4 сантиметра. Лукът се нарязва на шайби, чесънът се намачква. Лютата чушка се разрязва на две, семките се отстраняват и чушката се реже на ситно.
Чесънът, лукът, мащерката, розмаринът, риганът, червеният пипер и лютият червен пипер, оцетът, олиото, захарта и солта се смесват, добавя се нарязаната люта чушка и всичко се разбърква много добре.
Месото се залива с маринатата, похлупва се с капак и се оставя за едно денонощие в хладилника. Вади се от маринатата и се подсушава. Пържи се в зехтина от всички страни до златисто.
Маринатата се прецежда, лукът и чесънът се вадят. В дълбок тиган се слага месото, лукът и чесънът и прецедената марината. Добавя се бульонът и ястието къкри на бавен огън под капак 50 минути.