Розмаринови бишкоти

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Розмаринови бишкоти2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
36
"Нежен аромат на розмарин се разнася из цялата кухня..."

Необходими Продукти

  • масло - ½ ч.ч.
  • захар - 2/3 ч.ч. кристална
  • бакпулвер - 2 пакетчета (по 10 г)
  • розмарин - 2 ½ ч.л.
  • лимонова кора - 1 ч.л. настъргана
  • сол - 1/4 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 3 ¼ ч.ч.
  • орехи - 1 ½ ч.ч. счукани
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото или маргарина с миксер около 30 секунди. Прибавете захарта, бакпулвера, розмарина, лимоновата кора и солта.

Добавете яйцата, разбийте до получаване на гладка смес. Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, останалото добавете с дървена лъжица. Прибавете орехите.

Разделете тестото на две. Оформете всяка половина на руло с дължина около 14 см.

Сложете рулата на около 6‐7 см едно от друго върху леко подмазана тава и сплескайте, докато станат дебели около 5 см.

Разбийте жълтъка с млякото и намажете рулата. Печете 20-25 минути при 200°С или докато печивото леко покафенее.

Оставете да изстине в тавата около 1 час. Пренесете го върху дъска за рязане и нарежете диагонално на резени, дебели около 1 ½ см.

Наредете бисквитите легнали в тавата и печете 10 минути при 150°. Обърнете ги от другата страна и печете още 10‐15 минути или докато станат сухи и хрупкави.

Оставете бишкотите да изстинат напълно върху телена решетка.

Розмариновите бишкоти са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: