Сладки с меласа

Ваня  ВеличковаВаня ВеличковаПомощник Готвач630171
29/01/2016
"Коледа идва с аромата на сладки с меласа и обещание за незабравими мигове със семейството "
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции60
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо508
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маста с миксер около 30 секунди. Прибавете захарта, джинджифила, бакпулвера и хлебната содата, разбийте добре. Добавете меласата, млякото и яйцето. Примесете с миксера брашно, колкото поеме сместа, добавете при нужда и бъркайте с дървена лъжица.

Разделете тестото на три части, покрийте и оставете в хладилника около 3 часа. Разточете едната третина от тестото върху набрашнена повърхност, докато се получи пласт с дебелина 1 см.

С помощта на метални формички изрежете курабийки и ги наредете на 2‐3 см една от друга в подмазана тава. Повторете действията и с останалото тесто.

Печете 6‐7 минути при 200°С или докато се втвърдят и краищата леко покафенеят. Оставете да изстинат върху телена решетка.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар