Кюфтенца от сьомга с копъров сос

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
637
954
181
593
1
28/01/2016
"Веднъж на един много мъдър човек му хрумнало да направи кюфтенца от сьомга и ние сме му много благодарни за хубавата рецепта "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо955
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода. Изваждат се и се отцеждат. Водата се излива, картофите се връщат в съда, прибавят се 25 гр. масло и се смачкват с ръчен пасатор.

Рибните филета се нареждат в голям тефлонов тиган и върху тях се начупват дафиновите листа.

Рибата се посолява на вкус и се залива с млякото. Захлупва се и се задушва 10 мин. Отстранява се, охлажда се и се надробява на малки парченца. Пасираните картофи се смесват с хряна и рибата.

Оформят се малки кюфтенца, които се овалват в разбитото яйце и в галета. Пържат се в зехтина, смесен с останалото масло, 3‐4 минути до златисто от всяка страна.

Приготвя се сосът, като продуктите се смесят и се пасират. Кюфтенцата се сервират, залети със соса.

Кошница приставка за тенджера - за готвене на пара 16 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кошница приставка за тенджера - за готвене на пара 16 см
5.49 лв.
Виж ››

За онези, които държат на здравословното хранене - универсална метална кошница за готвене на скара.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар