Начин на приготвяне
Морковът, лукът и пиперката се почистват и се нарязват на кубчета. Запържват се с куркумата, черен пипер и щипка сол.
Прибавя се и натрошеното ½ кубче бульон, разтворено в 1 чаша вода. Слага се оризът и като поеме водата, се прибавя сиренето.
Гъбите се почистват и се махат пънчетата. Шапките се напълват с оризовата смес и се лепят две по две с отворите една към друга.
Завиват се като сарми в кори за баница. Редят се в намазана с предпочитана мазнина тава.
Пекат се в предварително загрята до 180 °С фурна до зачервяване.
Така импровизираните сармички се сервират топли, като по желание могат да се полеят с бульон от втората половина на кубчето.
Сармичките Йо-йо са готови.