Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Мързеливи сармички

Мързеливи сармички

Мързеливи сармички
Снимка: Радомира Михайлова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-6
"Предлагаме да наричаме тези сармички не мързеливи, а енергоспестяващи и вкусни и да си сипем втора порция от тях"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • кисело зеле - 1 голям буркан или около 1/2 зелка
  • лук - 2 малки глави
  • ориз - 3/4 ч.ч.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаният лук се запържва леко. Към него се добавя предварително овкусената със сол, черен пипер и кимион кайма, омесена с измития ориз.

Добавя се 1 ч.ч. вода и се бърка докато водата изври и каймата се раздроби. Тогава добавяте накълцаното на ситно зеле.

Ако имате от зелето сок тук е моментът да добавите около 1-2 чаши или докато стигне до нивото на зелето. Ако нямате сложете вода. Добавете и червен пипер около 1-2 супени лъжици и разбъркайте добре.

Когато заври намалете котлона и оставете да къкри до извиране на по-голямата част от течността или докато оризът омекне.

При необходимост, ако прецените, че водата не е достатъчно добавете, но при мен се получи идеално с общо течност около 3 ч.ч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: