Класически гюзлеми

Ваня  ВеличковаВаня ВеличковаПомощник Готвач630171
27/01/2016
"Усещате ли как ароматът на тези класически гюзлеми ви кара да се облизвате "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 370
  • Преглеждания за месеца542
  • Преглеждания за седмицата278
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата се разтваря в киселото мляко, добавя се прясното мляко, водата, олиото, солта, захарта и се разбърква.

Към сместа се прибавя пресятото брашно и се замесва средно меко тесто, което се покрива и оставя за 1 час. Тестото се разделя на 6 топки.

От всяка топка се разточва кора. Намазва се със мас и се поръсва със натрошено сирене.

Навива се на руло, което леко се усуква. Единият край се навива на охлюв навътре, а другият навън, така че да се получи осморка.

Намазват се с мас и едното охлювче се захлупва върху другото. Разточва се гюзлеми с дебелина 5 мм. Пече се в предварително загрят сач, намазан с мазнина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар