Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от кисело зеле

Мусака от кисело зеле

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Мусака от кисело зеле
Снимка: Смърфиета
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5-6
"Когато наистина обичате мусака, но не може да устоите на киселото зеле - си пригответе ароматна мусака от кисело зеле"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 кисела зелка, средно голяма
  • мазнина - ¾ к.ч.
  • зелев сок
  • ориз - ½ ч.ч.
  • кашкавал - 3 с.л. настърган, може и сирене
  • магданоз - 2 с.л. ситно нарязан
  • черен пипер - млян, на вкус
  • сол
  • прясно мляко - 1 и ½ ч.ч.
  • яйца - 3 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте зелето и го задушете до омекване в мазнината заедно с малко зелев сок. Отделно сварете ориза в 1 и 1/2 ч.ч. подсолена вода. Сварения ориз разбъркайте с кашкавала или сиренето, с наситнения магданоз и черен пипер на вкус.

В намазнена тава разстелете половината зеле, върху него ориза и втората половина зеле. Залейте мусаката с прясното мляко, разбито с яйцата.

Пече се в силна фурна до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Л.Н.
Л.Н.
Без брашно в заливката естествено е да отиде отдолу - поне 2 - 3 суп. л. брашно трябват!
17.09.2013 16:45
1
фредерика
фредерика
При мен нещо не се получи със заливката, отиде отдолу...брашно ли трябва да сложа или ми е голяма тавата?)
02.04.2012 15:45