Бял хляб

Ваня  ВеличковаВаня ВеличковаПомощник Готвач630171
27/01/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 251
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се размива с малко мляко и захарта и се оставя да бухне. Брашното се пресява със солта. Прави се кладенче в средата и в него се слагат леко разтопеното масло, маята, едно разбито яйце и останалото мляко, което се прибавя на порции.

Замесва се меко тесто, ако лепне, се прибавя още малко брашно. Тестото се оформя като топка и се меси около 15 минути. Слага се в купа и се завива с намазано с олио полиетиленово фолио.

Оставя се на топло, докато бухне и удвои размера си. Меси се още 10 мин. и се оформя като хляб. Слага се в намазана с олио и поръсена с брашно форма за печене и се оставя отново да втасва.

Намазва се с разбития жълтък на второто яйце, като се внимава да не се натиска, за да не спадне тестото. Пече се в предварително загрята до 220°С фурна 10 минути.

Температурата се намалява на 190°С и се пече още 25 минути. Изпеченият хляб се обръща върху решетка.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар