Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Гарнирана питка

Гарнирана питка

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Гарнирана питка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. хладко
  • мая - прясна, колкото орех
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сода - 1/4 ч.л.
  • брашно - колкото поеме
  • за гарниране
  • масло - 50 г краве
  • доматено пюре - 3 - 4 с.л.
  • колбаси - 200 г по избор
  • кашкавал - 100 г
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се меко тесто за точене. Разточва се кора с дебелина около 1 см. Набожда се с вилица и се поръсва обилно с разтопено масло.

Отгоре се намазва малко доматено пюре или лютеница и се нареждат колбаси. Поръсват се с настърган кашкавал, черен пипер и чубрица.

Поръсва се отново с малко разтопено масло и се пече в предварително загрята умерена фурна в продължение на 40-50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: