Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Ябълкова пита с ронливо тесто

Ябълкова пита с ронливо тесто

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Ябълкова пита с ронливо тесто2 / 2
27/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Прекрасна ябълкова пита се получи, а заради ронливото тесто се стремим да не изпуснем и трохичка"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • масло - 150 г краве
  • захар - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 пак.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • за плънката
  • ябълки - 700 г
  • канела - 1 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От пресятото с бакпулвера и солта брашно, маслото, захарта, ванилията и бакпулвера се замесва ронливо тесто. 3/4 от него се слага в намазана с масло и поръсена с брашно форма за торта.

Пече се в предварително загрята умерена фурна 10 минути, формата се изважда и отгоре се разстилат обелените и настъргани на едро ренде ябълки. Поръсва се с канела.

Останалото тесто се наронва на трохи върху ябълките. Връща се във фурната и се пече още 20-30 минути. Нарязва се, когато се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: