Начин на приготвяне
Говеждото се нарязва на кубчета по 2 см, кромидът се разрязва на четвъртинки. Олиото се загрява и месото се запържва, като се бърка.
Слага се лукът, запържва се леко и се подправя със сол, черен пипер, кимион и червен пипер. Накрая се прибавят лещата, бульонът и пиперката.
Готви се под капак на умерен огън около 45 минути до омекване на месото. Доматите се разрязват на кръст, бланшират се за 15 секунди и се обелват, почистват се от семките.
Празът се почиства и се нарязва на парчета по 3 см. Отделят се листенцата на джоджена.
Пастата се сварява в 3 л подсолена вода и се отцежда.
Доматите и празът се прибавят към месото и се готви още 5 минути.
Смесва се с топлата паста. Поръсва се с нарязаните листа джоджен и се сервира.
Пастата с говеждо и леща е готова.