Курабийки с канела

Пламенова КристинПламенова Кристин
Помощник Готвач
1515501501
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
"Хрупкави курабийки с аромат на канела"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • кленов сироп - 1 ч.л.
  • канела - 1 с.л.
  • захар - кристална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти (без кристалната захар) се смесват в дълбока купа и се разбъркват до получаване на гладко и меко тесто.

С ръце откъсваме от тестото и оформяме малки топки.

Едната им страна топваме в кристалната захар. Редим курабийките с тази страна нагоре в намазнена тава или на хартия за печене.

Курабийките с канела се пекат до златисто в умерена фурна на 180 градуса.

Опитайте и нашите войнишки курабии или бабините захаринки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Много хубави, може преди да им сложим кристална захар да топнем в белтък
27.01.2016 06:08