Агнешко сърма-кебап

тинтин
Новак
1
4
04/05/2011
"Обожаваме този специалитет с агнешко и често го приготвяме с повод или без. Опитайте и ще се влюбите!"
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 438
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостеното месо нарязваме на хапки, осоляваме и запържваме до златисто в мазнината. Тогава прибавяме нарязания лук наситно и задушаваме за 5-6 минути, докато лука омекне.

Поръсваме с червен пипер, магданоз, гьозум и сол. Разбъркваме.

Изкиснатото було в студена вода за 10-15 минути се нарязва на големи парчета, да могат да поемат един черпак от сместа.

Слагаме парчето було в черпака, пълним с плънка. Завиваме хубаво на топка. Обръщаме и слагаме в намазана с олио дълбока тава.

Заливаме с гореща вода до половината на сърмите.

Намазваме сърмите с масло. Печем във фурна на 180 градуса за 30-40 минути, докато се зачервят.

Правим заливката от млякото, яйцата, магданоза и солта заливаме сърмите, запичаме във фурната докато стегне заливката.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Сергей Анчев
Сергей Анчев
04.05.2019 19:36
Чудесна рецепта. Но ако я бяхте увили в златисти нишки, щеше наистина да се казва "сърма", а не "сарма".
0
0
Ivanka
Ivanka
07.05.2011 22:30
Чудесна рецепта. Трябва да се опита.
0
0