Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчуци по тракийски

Зеленчуци по тракийски

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Зеленчуци по тракийски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5-6
"Започнат ли постите, отваряме тефтера с любимите си постни рецепти и най-вкусните рецепти избираме - специално за вас"

Необходими Продукти

  • моркови - 1 - 2 броя
  • целина - 1 глава
  • лук - 2 - 3 глави + 1 ч.ч. малки лукчета
  • зеле - 1 брой, малка зелка
  • грах - 1 ч.ч. картофи - 1/2 кг сварени
  • домати - 5 - 6 броя, зрели
  • масло - 4 с.л., може и олио (2 к.ч.)
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • магданоз
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в маслото или олиото нарязаните на едри кубчета моркови и целина. След малко добавете едро нарязания лук, чашата малки лукчета и накълцаната зелка. Добавете малко вода при задушаването, за да се образува пара.

Когато зеленчуците са полуомекнали, добавете граха и задушавайте ястието до пълно омекване. Прибавете сварените и нарязани картофи, както, дафиновия лист и доматите, нарязани на филийки.

Най-накрая се поръсва със сол, черен и червен пипер и магданоз. Оставете зеленчуците по тракийски да се доварят с плътно затворен капак. Ястието се поднася със запържена в масло галета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: