Пълнени чушки с булгур с бял сос

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
26/01/2016
"Тези пълнени чушки са не само вкусни, но и здравословни. Севда ни изненада днес с тази рецепта от прабаба си. Стани и ти част от нашето кулинарно семейство http//gotvach.bg/konkurs"
Приготвяне60 мин.
Готвене100 мин.
Общо160 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 588
  • Преглеждания за месеца194
  • Преглеждания за седмицата52
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган с 3 с.л. олио запържваме нарязания лук, прибавяме каймата и малко вода.

Намачкваме каймата, за да стане на по дребни парчета, и разбъркваме.

Посоляваме и сипваме чубрица и червен пипер.

Измиваме булгура и го добавяме при каймата, разбъркваме и доливаме чаша вода. Бъркаме, докато водата се поеме от булгура и плънката остане на мазнина.

Изтърбушваме чушките и ги пълним с плънката. Потопяваме отвора в брашно и редим в тава.

Поливаме чушките с малко олио и сипваме до средата топла вода.

Печем във фурната на 200 градуса, докато водата остане 1/3.

Разбиваме яйцата и добавяме брашното, прясното и киселото мляко. Разбъркваме добре и сипваме върху чушките.

Допичаме във фурната, докато плънката стегне.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар