Пълнени чушки с булгур с бял сос

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
26/01/2016
"Тези пълнени чушки са не само вкусни, но и здравословни. Севда ни изненада днес с тази рецепта от прабаба си. Стани и ти част от нашето кулинарно семейство http//gotvach.bg/konkurs"
Приготвяне60 мин.
Готвене100 мин.
Общо160 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 476
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган с 3 с.л. олио запържваме нарязания лук, прибавяме каймата и малко вода.

Намачкваме каймата, за да стане на по дребни парчета, и разбъркваме.

Посоляваме и сипваме чубрица и червен пипер.

Измиваме булгура и го добавяме при каймата, разбъркваме и доливаме чаша вода. Бъркаме, докато водата се поеме от булгура и плънката остане на мазнина.

Изтърбушваме чушките и ги пълним с плънката. Потопяваме отвора в брашно и редим в тава.

Поливаме чушките с малко олио и сипваме до средата топла вода.

Печем във фурната на 200 градуса, докато водата остане 1/3.

Разбиваме яйцата и добавяме брашното, прясното и киселото мляко. Разбъркваме добре и сипваме върху чушките.

Допичаме във фурната, докато плънката стегне.

Синя керамична тава Елипса - 32 см-34%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Синя керамична тава Елипса - 32 см
22.00 лв.
14.50 лв.
Виж ››

Елипсовидна тъмносиня тава, която всяка фурна ще приеме с удоволствие. Керамична с красив тъмносин цвят.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар