Пресни картофки задушени

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
108
250
247
26/01/2016
"Ние много обичаме тези златисти, пресни и ароматни картофки! Никога не бихме се отказали от тях! А вие?"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо42 166
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества
Задушени Картофи

Начин на приготвяне

Картофките се почистват, като се слагат в голяма тенджера с шепа едра морска сол, захлупват се с капака и се тръскат силно. След това се измиват и отцеждат.

Спокойно може да се сготвят и небелени, стига да са съвсем пресни. Слагат в тенджера под налягане, където маслото и олиото вече са нагряти. Прибавя се нарязаният чесън, солта и около 150 мл вода.

Щом тенджерата започне да съска, огънят се намалява на тих и картофите се задушават около 30-40 минути.

Дали са готови, ще познаете по миризмата на леко загоряло картофче. Д

Дръпват се от огъня, но не се отхлупват веднага, а след десетина минути. Тогава няма да са залепнали за дъното.

Изваждат се, наръсват се със ситно нарязания копър и...се изяждат.

Комбинирана белачка с две остриета 2в1
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбинирана белачка с две остриета 2в1
3.99 лв.
Виж ››

Винаги под ръка и винаги на разположение - удобна за употреба комбинирана белачка в помощ на добрите домакини.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Николина Панчева
аз добавям малко водичка .
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
05.05.2016 05:01
миризмата добре, а не загаря ли всъщност наистина отдолу?
0
0
Татьяна Балова
Да, леко загарят, до златисто кафяво, но точно то е най-вкусното!
4
1