Манджа с грах

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k3k6
Манджа с грах
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 3
26/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6

Необходими Продукти

  • грах - 200 гр.
  • картофи - 5 - 6 средна големина
  • телешко месо - 100 гр.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • олио - 1 с.л.
  • масло - колкото кибритена кутия
  • черен пипер
  • сол
  • дафинов лист
  • чесън - 2 скилидки настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме граха в тенджера да ври около 30 мин. Изцеждаме, изплакваме хубаво и слагаме в по-голяма тенджера.

Картофите се белят и се нарязват на кубчета. Картофите заедно с месото се добавят към граха.

Лука се дроби ситно и заедно със всички останали продукти и подправки се слага в тенджерата /аз слагам всичко сурово, не правя запръжка отделно/ и се разбъркват.

Долива се вода и се слага да ври около 90 мин.

След като вдигнете от огън може да се поръси със сух магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: