Постни сарми

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
257
1k
377
644
1
27/01/2016
"Най-вкусните сармички, снимайте и качвайте във Фейсбук "
Приготвяне45 мин.
Готвене80 мин.
Общо125 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 490
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • зеле - 10 зелеви листа
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава кромид или праз
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества
Сарми

Начин на приготвяне

Приготвя се плънката, като се запържва лукът, добавя се оризът, червен пипер, сол и вода /2:1/.

След извиране на водата от плънката съдът се снема от огъня и се оформят сармите в зелевите листа.

Подреждат се в тенджера, притискат се, долива се още вода и се сваряват до готовност.

Традиционен български гювеч с капак 5л-8%
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар