Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Шкембе с червени домати

Шкембе с червени домати

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Шкембе с червени домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 1.5 кг.
  • домати - 1 кг.
  • целина - 1/2 глава
  • моркови - 1 бр.
  • масло - 1/2 ч.ч.
  • лук - 4 глави
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • захар - 1 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шкембето се измива и се слага на силен огън да ври заедно с целината и моркова. Когато шкембето е почти сварено, прави се обикновена запръжка от маслото нарязания лук на филийки.

След като се запържи лукът, се прибавя брашното, запържва се, оцветява се с червения пипер, разрежда се с гореща вода прибавя се солта и захарта.

Шкембето се нарязва на късчета, слага се в разредената запръжка и се вари на тих огън.

След 20-30 мин. се прибавят доматите нарязани на едро. Ястието се доварява на умерен огън.

При поднасяне се освежава със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: