Блатове за торта с кондензирано мляко

27/01/2016
"Най-хубавите торти са онези, които приготвите с блатове, направени от нас - а ето ви и една лесна рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 606
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме кондензираното мляко в купа, прибавяме яйцето и разбъркваме хубаво. После сипваме чаша брашно и бакпулвера и започваме да бъркаме, като постепенно добавяме още брашно.

Когато бъркането с лъжица започне да ни затруднява, прехвърляме върху гладък плот и месим с още брашно. Не бива да правим тестото прекалено твърдо, то трябва да е меко и еластично.

Разделяме го на 8 топчета и всяко разточваме на кора, дебела 4-5 мм.

Изпичаме ги на СРЕДНО сгорещен тиган, като леко ги набождаме с вилицата.

Пекат се много бързо! Като изпечем от едната страна, обръщаме от другата.

Слагаме ги един върху друг в подходяща по диаметър плитка чиния и изрязваме отстрани по ръба ѝ. Изрезките ще ни послужат за посипване на предстоящата торта.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар