Пържен свински далак

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Пържен свински далак3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5
"Най-важното в тази рецепта е първо да сложите бирата да се изстудява, чак след това да се занимавате с готвене!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг свински далак
  • мазнина - 1/2 ч.ч.
  • лук - 7 - 8 глави кромид
  • чушки - 4 - 5 пиперки
  • домати - 4 - 5 броя, зрели
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 лъжичка
  • червен пипер - 1 лъжичка
  • магданоз - 1/2 връзка, накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре далаците, подсушете ги и ги нарежете на големи късчета като за кебап. Сложете да се изпържат в мазнината заедно с лука, нарязан на полумесеци.

След омекване на кромида, прибавете нарязаните на дребно пиперки. Когато и те омекнат, изсипете и доматите, на малки парченца. Посолете на вкус и добавете черния и червен пипер.

Ястието се пържи, докато доматите се поизпарят и останат на мазнина. Свинският далак се снема от котлона, поръсва се с накълцан магданоз и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

бАЙ вАСИЛ дебелия
бАЙ вАСИЛ дебелия
Те това е!Просто,лесно вкусно!Страхотно мезе за вино!НАЗДРАВЕ1
12.01.2014 10:54
2