Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско с картофи в гърне

Свинско с картофи в гърне

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Свинско с картофи в гърне2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Ястие, с което никога няма да сбъркате или останете разочаровани от вкуса му"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 2
  • лук - 2 глави
  • лук - 4 стръка зелен
  • домати - 4 броя настъргани или от консерва
  • кисели краставички - 4 броя
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • дафинов лист - 3 листа
  • черен пипер - около 10 зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на късове, овкусете го със сол и го запържете в сгорещена мазнина. Когато е полуготово, добавете нарязания лук, моркови, долейте с чаша гореща вода и задушавайте до омекване.

През това време обелете и нарежете картофите. Изсипете ги в гювеча заедно с нарязаните на кръгчета кисели краставички. Добавете запърженото месо със зеленчуците, пуснете дафиновите листа, черния пипер.

Размийте брашното с червения пипер в доматеното пюре или настърганите домати и залейте свинското в картофи. Долейте с бульона на свинското месо и лука, посолете на вкус, объркайте.

Сложете капака и сложете да се изпече за около час и половина в умерена фурна. Накрая махнете капака и печете до загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: