Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Питки с джинджифил и бакпулвер

Питки с джинджифил и бакпулвер

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Питки с джинджифил и бакпулвер3 / 3
29/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л. с връх
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • джинджифил - 1 к.л. на прах
  • бакпулвер - 1/2 пакетче
  • брашно - за твърдо тесто
  • масло - краве /за всяка питка преди печене/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите замесваме тесто, намазваме го с олио, покриваме с фолио и оставяме 10 минути на стайна температура.

От готовото тесто правим топчета, леко притискаме между дланите и слагаме в тавичка върху хартия за печене.

Върху всяка питка слагаме парченце краве масло, изпичаме питките на 170 градуса фурна до приятно златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: